Oluen ihanteellisimmat tarjoilulämpötilat paljastettiin!
Kuten useimmat panimot kertovat, oluen ihanteellinen juoma- tai tarjoilulämpötila riippuu usein sen käymismenetelmästä tai jos mahdollista, kuinka se on valmistettu. Alhaalla fermentoidut oluet, kuten pilsner tai lager, tarjoillaan yleensä parhaiten kylmänä, kun taas huippukäymisen oluet, kuten stoutit ja ale, tarjoillaan paremmin lämpimänä. Toinen nopea ja helppo opas, joka voi auttaa, on oluen väri. Vaaleat oluet tulee tarjoilla kylminä, kun taas tummat oluet tulee tarjoilla lämpimänä. Tässä on se, mitä sinun on tiedettävä oikeista lämpötiloista oluen tarjoilua varten.
Jääkylmää – 0 – 4°C
Olet varmasti kuullut vanhojen vaimojen tarinasta juoda kaikkea, mitä et halua maistaa alle 4 °C:ssa. Se tiivistää asian hyvin. Makuaistisi yksinkertaisesti tylstyy matalissa lämpötiloissa. Ota se huomioon, niin ymmärrät, miksi vaaleat lagerit tulisi aina tarjota kylmänä. Tarjoile omasi jääkylmänä tai vielä parempaa, jääkaapin hanasta.
Jäähdytetty – 3 – 5 °C
Tässä kohtaa vähähiilihydraattiset oluet tulevat kuvaan. Niiden maut lämpiminä eivät ole virkistäviä. Siitä huolimatta vähähiilihydraattiset oluet tulisi aina tarjoilla alle 10 °C:ssa. Muista tarjoilla pullossa tai alkuperäisessä purkissa. Voidaan käyttää myös jäähdytettyä, korkeaa, ohutta lasia.
Kylmä – 4 – 7°C
Suosituimmat oluet, mukaan lukien käsityöolut, kuuluvat tähän luokkaan. Ne ovat yksinkertaisesti herkullisia ja sammuttavia tässä lämpötilassa. Golden ales, hedelmäoluet ja Duvels ovat vain esimerkkejä oluista, jotka tulisi tarjoilla kylminä mainituissa lämpötiloissa.
Viileä – 7 – 11°C
Täyteläinen, maukas ja makuinen oluet tarjoillaan parhaiten tässä lämpötilassa. Sama tapaus koskee amerikkalaisia paleoluita ja punaisia. Jos olet säilyttänyt vaaleat tai punaiset värit jääkaapissa, jätä se pois 3–5 minuutiksi ennen avaamista.
Comments are closed.