Ansaitse enemmän yksinkertaisesti tulemalla paremmaksi kampaajaksi!

Hiusten muotoilu on taidetta ja tiedettä, jonka avulla ihmiset, jotka rakastavat hiusten parissa työskentelemistä, voivat ansaita rehellisen elantonsa. Mitä ammattitaitoisempi olet, sitä suurempi on palvelusi kysyntä ja sitä enemmän voit veloittaa. Ennen kuin aloitat, on kuitenkin suositeltavaa saada asianmukainen koulutus. On suositeltavaa ilmoittautua hyvämaineiseen kampauskouluun, joka tarjoaa sekä teoreettista että käytännön koulutusta.

Käytännön harjoittelu on erityisen tärkeää, jotta opiskelijat voivat käyttää käytettävissä olevia työkaluja ja tuotteita oikeilla asiakkailla esitelläkseen oppikirjoista saamiaan tietoja.

Hiuskoulu

Jos olet kiinnostunut ammattikampaajan urasta, sinulla on mahdollisuus osallistua hiussuunnittelukouluun tai kosmetologikouluun. Hiuskoulu tarjoaa koulutusta pääasiassa hiusten muotoiluun, leikkaukseen ja värjäämiseen. Toisaalta kosmetologikoulu tai kauneuskoulu on kokonaisvaltainen ohjelma, joka tarjoaa kampauksen lisäksi meikkitaiteellisuuteen, estetiikkaan ja ihonhoitoon sekä kynsiteknologiaan liittyvää koulutusta. Kampauskoulu on kätevä, jos tarvitset vain taitoja hiusten suunnittelussa. Lisäksi koulutus voi valmistaa sinut kosmetologian lisenssikokeeseen.

Aihealue

Kampaamokoulussa opit käsittelemään sekä miesten että naisten hiuksia, mukaan lukien hiusten muotoilun, leikkaamisen ja värjäyksen. Lisäksi opit työskentelemään eri hiustyypeillä, mukaan lukien vaikeat hiukset. Lisäksi opit shampoomaan ja hoitamaan hiuksia, hoitamaan päänahkaa, muotoilemaan aaltoja ja kiharoita, punomaan hiuksia, suorittamaan kemiallisia toimenpiteitä sekä suorittamaan turva- ja hygieniatoimenpiteitä.

Hyvä muotoilukoulu opettaa myös vinkkejä asiakkaiden konsultointiin, laitteiden sterilointitekniikoita ja paljon muuta. Hiussuunnittelukoulusta valmistuneet kampaajat ovat valmiita työskentelemään salongissa palvelemaan asiakkaita taitavasti ja hyvällä asiakaspalvelulla.

Työn kysyntä

Kampaajien kysynnän odotetaan kasvavan yli 95 000 työpaikkaan seuraavan vuosikymmenen aikana. Hiussuunnittelukouluista valmistuneet voivat käyttää palvelujaan monella tapaa. Monet heistä saattavat haluta saada työpaikan paikallisesta kylpylästä tai salongista, kun taas toiset voivat avata oman salongin. Jotkut saavat töitä viihdeteollisuudesta, erityisesti elokuvien, musiikin, television, muotinäytösten ja kauneuskilpailujen parissa. Osa valmistuneista jatkaa jatko-opintoja tullakseen ohjaajiksi.

Comments are closed.